Tomáš Pospíšil už nebude na FP TUL vyučovat

Vyučující pracoval na částečný úvazek na katedře primárního vzdělávání Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické TUL. Vedení fakulty ho odstavilo od výuky na základě článku, který dnes ráno publikoval iRozhlas.cz. Děkan Aleš Suchomel chystá další kroky v rovině pracovně-právní.

Tomáš Pospíšil pracuje na naší fakultě od září roku 2022, působí na částečný úvazek jako vyučující hry na klavír.

„Při jeho nástupu k nám na fakultu měl bezúhonnou pověst profesionála. Naprosto bezproblémový byl i během výuky na TUL. Do dnešního dne jsme na chování pana Pospíšila nezaznamenali jedinou stížnost od studujících ani kolegyň a kolegů,“ říká děkan Aleš Suchomel a dodává:

„Proto nás zpráva zveřejněná dnes ráno na serveru iRozhlas zaskočila. Okamžitě jsme začali situaci řešit. Pan Pospíšil už se do přímé výuky nedostane, další kroky budou následovat.“

Pokud pan Pospíšil čelil trestnímu stíhání, a byl dokonce souzen a odsouzen, jak nyní z článku jasně vyplývá, porušil vážným způsobem interní předpisy TUL, protože měl o této skutečnosti bezprostředně informovat svého zaměstnavatele.

„To však neučinil. O vyšetřování a soudním procesu jsme na fakultě neměli ani od pana Pospíšila ani od nikoho jiného žádnou informaci,“ říká děkan Suchomel.

Fakulta během dneška také informovala o případu a o změně výuky hry na klavír studentky a studenty.

Radek Pirkl
tiskový mluvčí TUL
+420 734 518 418
radek.pirkl@tul.cz

13. května 2024